Modernisera din lyftutrustning

Ett miljömässigt och ekonomiskt bra sätt att få ut mer av din lyftutrustning gällande funktion, produktivitet och säkerhet.

Carlhag modernisera

För miljöns skull

I den miljömässigt ansträngda situation vår värld befinner sig i är det viktigt att vi tänker hållbart i alla aspekter. Modernisering av befintlig lyftutrustning är ett sätt att göra det. Genom att utnyttja det vi redan har och endast uppgradera och byta ut de delar som behöver åtgärdas minskar vi både skrotningen av fungerande delar och transporter av tunga och skrymmande komponenter. Och utöver hållbart är det också ekonomiskt smart.

När ska jag modernisera lyftutrustningen?

Nya säkerhetskrav Säkerhetskraven på lyftutrustning skärps över tid och har din lyftutrustning några år på nacken kan den behöva ses över. Tekniska lösningar som ökar säkerheten utvecklas hela tiden och därför kan en modernisering se till att nu gällande säkerhetskrav uppfylls.

Nya lyftbehov Kanske har verksamheten ändrats och därmed också lyftbehoven. Kanske behöver ni lyfta tyngre, snabbare eller oftare? Ska ni införa en ny process? Ska godset flyttas på annat sätt? Då är det läge att se över och modernisera lyftutrustningen. Det ökar användbarheten och produktiviteten i din verksamhet. Det kan också handla om att förbättra komfort och ergonomi för föraren som då kan genomföra lyft på ett säkrare sätt.

Ökad driftsäkerhet Att lyftutrustningen fungerar utan stopp kan vara helt avgörande för verksamheten. Det utvecklas hela tiden nya tekniska lösningar och funktioner som kan förbättra driftsäkerheten på utrustningen. Genom att modernisera lyftutrustningen ökar tillförlitligheten och effektiviteten under många år framåt. Men en viktig del i att säkerställa driftsäkerheten är också att regelbundet kontrollera och utföra service enligt lagkrav och rekommendationer från tillverkaren. Självklart hjälper vi dig med detta och här kan du läsa mer om vårt serviceerbjudande.

Carlhag utbildningsmoment, säkra lyft

”Carlhag har genomfört modernisering och ombyggnad av lyftutrustning hos oss med ett gediget säkerhetstänk. Ett projekt som detta betyder utmaningar och de har hela tiden visat en stor vilja att lösa dessa.”

Andreas Merum, Sydkraft

Vi hjälper dig att modernisera din lyftutrustning

Vår långa erfarenhet av industriell lyftutrustning ger oss förutsättningar att hjälpa dig att lyckas med moderniseringsprojektet. Vi har en väl utarbetad process för att genomföra implementationsprojekt från behovsanalys till driftsättning. I mångt och mycket är processen densamma vid en modernisering som vid en nyinstallation. Den största skillnaden är en inledande inventering och analys av den befintliga utrustningen.

1. Inventering och analys av befintlig utrustning

Vi ser över vilken utrustning som finns och genomför drifttidsanalyser och konditionskontroller av mekaniska och elektriska delar för att säkerställa skicket och den återstående livslängden på utrustningen. Detta sammanställs som ett underlag för det fortsatta arbetet.

2. Behovs- och riskanalys

Tillsammans går vi igenom de behov och /eller riskmoment ni har som moderniseringen ska lösa. Vi analyserar detta och tar utifrån den befintliga utrustningen och tar tillsammans fram en plan över vad som behöver göras för att reducera risker i en process och uppfylla era behov.

3. Design och konstruktion

Med behovs- och riskanalysen som grund designar, konstruerar och beräknar vi hur den moderniserade lyftutrustningen ska se ut och dimensioneras.

4. Installation och driftsättning

Vi installerar den moderniserade lyftutrustningen och genomför tester och säkerhetskontroller innan anläggningen tas i drift. Som del i detta genomför vi också utbildning av er personal gällande användning och tillsyn.

 

Nedan kan du se några lyckade moderniseringsuppdrag hos Sydkraft Hydropower (Balforsen), Statkraft (Hammarforsens kraftverk), Sydkraft Hydropower (Hällforsen) samt Fortum (Öjeforsen kraftverk).

Serviceavtal

När den uppdaterade lyftutrustningen är på plats erbjuder vi löpande service och underhåll av den via serviceavtal.

Från behovsanalys till driftsättning

Vill du läsa mer om vårt arbete från behovsanalys till driftsättning?